Implantoloog Hoogvliet Rotterdam

Tandartsenpraktijk Boomgaardshoek

Welkom bij Tandartsenpraktijk Boomgaardshoek

Bent u een tand of kies verloren? Dan kan een implantaat de oplossing bieden. Een implantaat is een klein, titanium schroefje dat in uw kaakbot wordt geplaatst en dient ter vervanging van uw originele tand of kies. Een implantaat maakt uw gebit compleet en herstelt zowel de functie als de esthetiek van uw gebit. Dit zorgt er niet alleen voor dat u gemakkelijker kunt eten, maar het kan ook bijdragen aan uw zelfvertrouwen.

U bent van harte welkom bij Tandartsenpraktijk Boomgaardshoek om een implantaat te laten plaatsen door onze ervaren implantoloog in Hoogvliet Rotterdam. Hij zorgt ervoor dat de behandeling pijnloos zal verlopen en dat u zo snel mogelijk weer kunt genieten van een volledig gebit en een stralende glimlach.

Onze praktijk is gevestigd aan de Klaproos 24c in Hoogvliet Rotterdam. Klik hier voor de routebeschrijving naar onze praktijk. Heeft u vragen? Neem gerust telefonisch contact met ons op via: 010 416 9200. Eén van onze medewerkers staat u graag te woord.

Implantoloog Hoogvliet Rotterdam

Wat is een implantaat?

Een implantaat is als het ware een klein schroefje dat is gemaakt van titanium en in uw kaakbot wordt geplaatst. Het vervangt uw tandwortel en is het fundament voor een kroon, brug of prothese. Titanium is een zeer sterk metaal, dat ervoor zorgt dat het element dat erop wordt bevestigd stevig op zijn plek blijft zitten. Daarnaast is titanium een lichaamsvriendelijk materiaal, wat inhoudt dat het niet wordt afgestoten, maar juist wordt geaccepteerd door het lichaam.

Bent u een tand of kies verloren? Dan kunt u terecht bij onze implantoloog in Hoogvliet Rotterdam om een implantaat te laten plaatsen. Hier wordt vervolgens een kroon op geplaatst, waardoor uw gebit er weer prachtig zal uitzien.

Implantoloog Hoogvliet Rotterdam

Wanneer moet ik een implantaat laten plaatsen?

Als u één of meer van uw tanden of kiezen bent verloren, dan komt u mogelijk in aanmerking voor een implantaat.

  • Bent u één tand of kies verloren? Dan kan de implantoloog een implantaat bij u plaatsen en hier een kroon op bevestigen. Een kroon is een tandheelkundig element dat de functie van de verloren tand of kies vervangt. De kroon heeft dezelfde fysieke eigenschappen als uw originele tand of kies, waardoor een natuurlijk resultaat wordt gewaarborgd.
  • Bent u meerdere tanden of kiezen verloren? Dan zal er gebruik worden gemaakt van een brug. Een brug is een rijtje kronen dat aan elkaar vast zit en ‘overbrugt’ de lege ruimte waar één of meer tanden of kiezen ontbreken. De brug wordt vastgezet aan natuurlijke tanden of kiezen naast de ontbrekende.
  • Wanneer u al uw tanden of kiezen bent verloren, biedt een prothese de oplossing. Een prothese, ook wel klikgebit genoemd, wordt vaak op twee implantaten vastgeklikt. Een prothese kan ik het begin even wennen zijn, maar zal al snel als natuurlijk aanvoelen.


Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Wij zijn van maandag tot en met vrijdag van 08:00 tot 16:30 telefonisch bereikbaar via: (010) 416 9200.

Implantaat Plaatsen Procedure

Hoe werkt het plaatsen van een implantaat?

Voordat de implantoloog de behandeling uitvoert, dient hij een plaatselijke verdoving toe rond het gebied waar het implantaat zal worden geplaatst, zodat u vrijwel niets zult merken van de plaatsing van het implantaat en met een gerust gevoel in onze tandartsstoel zult zitten. Zodra de verdoving zijn werk doet, wordt een deel van het tandvlees losgemaakt, waarna het kaakbot zichtbaar wordt. Vervolgens wordt er een gaatje in het kaakbot geboord, waar het implantaat in kan worden geplaatst. De laatste stap bestaat uit het hechten van het tandvlees.

Nazorg Implantaten

Welke nazorg moet ik mijn implantaat geven?

In de periode nadat de implantoloog het implantaat heeft geplaatst, is het belangrijk om uw mondgezondheid goed te onderhouden. Hieronder hebben wij enkele zaken voor u op een rijtje gezet die u hierbij kunnen helpen.

  1. Breng een regelmatig bezoek aan onze implantoloog in Hoogvliet Rotterdam voor een controle. Tijdens zo’n controle wordt er kritisch gekeken naar de gezondheid van het tandvlees en de status van het kaakbot. Ook wordt er gecontroleerd op slijtage van de kroon, brug of prothese.
  2. Maak het gebied rondom het implantaat goed schoon. Dit doet u door tweemaal per dag goed te poetsen en etensresten te verwijderen door gebruik van tandenstokers, ragers of flosdraad. Als u dit verwaarloost, dan loopt u het risico dat het tandvlees ontstoken raakt en het implantaat los komt te staan, met als gevolg dat het implantaat uitvalt.

Vragen aan de implantoloog in Hoogvliet Rotterdam

De kosten kunnen variëren en zijn onder andere afhankelijk van het aantal implantaten dat moet worden geplaatst. Daarbij komen de kosten voor de kroon, brug of prothese, het voorbereidende werk (denk aan het maken van röntgenfoto’s) en de nazorg. Voor een volledig overzicht van alle behandelingen en tarieven, verwijzen wij u graag door naar de website van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Hier vindt u alle actuele tarieven van 2023.

Voordat de implantoloog de behandeling uitvoert, wordt het kostenplaatje rustig met u doorgenomen, zodat u precies weet waar u aan toe bent en niet voor verrassingen komt te staan. Neem bij vragen gerust contact met ons op.

Het plaatsen van een implantaat wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, omdat de behandeling onder lokale verdoving plaatsvindt. Wel kunt u na de behandeling enige pijn ervaren. Deze napijn gaat vanzelf over en kunt u verminderen met pijnstillers. Overleg dit met uw implantoloog.

De levensduur van een implantaat kan verschillen en is onder andere afhankelijk van de kwaliteit van het implantaat en de nazorg. Wij maken gebruik van kwalitatief uitstekende implantaten om de levensduur te verlengen. Als u de juiste nazorg verleent, dan kan het implantaat tientallen jaren meegaan. Wanneer u dit verwaarloost, loopt u het risico dat het implantaat vroegtijdig loslaat. Wij raden u aan om periodiek langs te komen om uw gebitssituatie te laten controleren.

Tandartsenpraktijk
Boomgaardshoek

Inschrijven bij onze praktijk?

U bent van harte welkom.

Tijd voor een nieuwe tandartspraktijk?